Cu toate acestea, fiecare acordare acționează ca o actualizare față de nivelul anterior

Cu toate acestea, fiecare acordare acționează ca o actualizare față de nivelul anterior

În plus, a existat o creștere a problemelor de sănătate mintală de la pandemia COVID-19, în care oamenii au fost închiși și nu au putut să socializeze luni de zile. Așa cum acea pandemie a schimbat structura societății, realitatea virtuală ar putea la fel de bine în următorii ani.

Meditația în realitate virtuală este o modalitate interesantă, nouă și relativ sigură de a medita și de a te angaja în mindfulness pentru pace și relaxare. Este posibil, pe măsură ce crește pentru a deveni mai popular și răspândit, în cele din urmă va deveni și mai accesibil. Deși mecanismele sale complete nu sunt încă pe deplin înțelese pentru condiția umană, creier și psihic, ea aruncă lumină și speranță pentru o cale înainte prin boala mintală și spre bunăstare.

Reiki este o tehnică de vindecare energetică bazată pe japoneză, care a apărut la începutul anilor 1900 și a fost codificată de Mikao Usui. Se efectuează de către practicantul așezând mâinile pe corp în anumite poziții sau planând-le chiar deasupra corpului.

Recomandări cheie:

  • Reiki este o formă japoneză de vindecare energetică.
  • Reiki se efectuează prin așezarea mâinilor pe sau plasându-le deasupra anumitor zone ale corpului.
  • Reiki se traduce prin energie universală a forței vitale, iar practicantul devine un canal prin care această energie să curgă.

Receptorul Reiki este complet îmbrăcat și nu există nicio presiune fizică ca într-un masaj (deși poate fi folosit împreună cu un masaj). Deși există și alte tehnici Reiki mai noi care s-au dezvoltat în lumea modernă, cea mai comună formă practicată este Usui Reiki.

Vindecarea energetică folosind mâinile sau alte metode este la fel de veche ca omenirea însăși, dar Reiki a devenit unul dintre cele mai populare astăzi. Cuvântul Reiki tradus din japoneză înseamnă „energie universală a forței vitale”.

Alte culturi au cuvinte diferite pentru același lucru; adică, în India, este prana, iar în China, este chi. Practicantul Reiki devine pur și simplu un canal prin care energia forței vitale să curgă. Se estimează că există peste 4 milioane de practicanți Reiki în întreaga lume.

Cum să devii un practicant Reiki

Pentru a deveni un practicant Reiki, trebuie să stai în prezența unui maestru Reiki și să devină acord. Există trei niveluri de practicanți Reiki: nivelul unu, nivelul doi și nivelul trei, care este nivelul de maestru în care se poate acorda apoi pe alții la practică.

Este recomandat să curățați corpul și mintea timp de 2-3 zile înainte de procesul de acordare, cum ar fi postul de alcool, alimente nesănătoase și televizor, astfel încât căile energetice să poată fi curățate pentru a primi energia Reiki.

Procesul de acordare este asemănător cu o experiență spirituală în care cineva poate experimenta deschiderea corpului lor energetic, precum și fluxul energiei forței vitale prin ei, poate pentru prima dată. În timpul unui acord de nivel 1, cineva este învățat pozițiile de bază ale mâinii și lucrează prin auto-vindecare, deoarece pentru a-i vindeca pe alții, trebuie mai întâi să lucreze la vindecarea ei înșiși.

La nivelul doi, sunt predate simboluri specifice și mantre pentru putere, compasiune și vindecare la distanță. Unele acordări pot include acestea la primul nivel; depinde doar de maestrul Reiki. Cu toate acestea, fiecare acordare acționează ca o actualizare față de nivelul anterior.

După ceva timp și practică, cineva poate dori să treacă la nivelul de maestru, astfel încât să poată continua să împărtășească într-un mod mai mare puterea vindecării energetice Reiki.

Cum se realizează Reiki

  • În primul rând, practicantul Reiki poate folosi simbolurile și mantrele Reiki pentru a curăța și a proteja spațiul în care lucrează înainte de sosirea clientului.
  • Când clientul sosește, acesta se întinde pe masa de masaj complet îmbrăcat sau, în locuri informale, poate fi pe podea sau chiar așezat. Practicianul trebuie să întrebe dacă există vreun motiv pentru care caută o vindecare specifică (de exemplu, pentru ameliorarea durerii, ameliorarea stresului etc.)
  • Practicantul Reiki trebuie să cunoască prenumele receptorului și să ceară în tăcere permisiunea de a practica Reiki de la maeștri Reiki anteriori, ghizi spirituali sau îngeri păzitori. Dacă răspunsul este da, pot continua; dacă răspunsul este nu, atunci sesiunea trebuie oprită.
  • Practicianul Reiki poate desena simbolurile pe mâini sau poate recita în tăcere mantrele pentru a activa energia Reiki atât înainte, cât și în timpul sesiunii. În primul rând, trebuie să deschidă aura pentru a primi vindecarea energetică. Apoi, ei vor adapta pozițiile mâinilor și mantrele/simbolurile indiferent de nevoile clientului pentru sesiune.
  • În timpul unei sesiuni de 1 oră, va fi mai mult timp, astfel încât pozițiile mâinilor pot fi ținute mai mult timp și pot include părțile din față și din spate ale corpului. Dacă sesiunea este mai scurtă, să zicem doar 30 de minute, poate include doar o parte a corpului, după cum este necesar.
  • Receptorul stă pur și simplu acolo cu ochii închiși într-o stare relaxantă, dar dacă trebuie să se întâmple vreo vorbire, râs sau plâns, este un spațiu sigur pentru a face acest lucru.
  • După terminarea sesiunii, practicantul va închide aura, sigilând energia Reiki în corpul clientului și mulțumind maeștrilor Reiki, ghizilor spirituali și îngerilor păzitori pentru ajutor. În timpul unei ședințe de Reiki, nu se scoate nimic din corpul energetic al clientului, ci se dă doar energie.

Beneficiile Reiki

Reiki este o tehnică complet sigură care promovează relaxarea și poate reduce stresul și anxietatea pentru a sprijini vindecarea fizică, mentală, emoțională și spirituală. Poate ajuta la dezvoltarea unei stări meditative și pentru unii să se conecteze la corpul lor subtil de energie pentru prima dată.

Poate ajuta la întărirea sistemului imunitar datorită naturii sale relaxante, stimulând sistemul nervos parasimpatic, care este sistemul de odihnă și digestie. După o sesiune, cineva se poate simți liniștit, senin și în siguranță și poate avea un sentiment de bunăstare generală.

Cu toate acestea, Reiki nu este un substitut pentru medicina occidentală. Poate fi folosit ca terapie complementară pentru cei care pot trece prin tratament pentru cancer sau au PTSD sau depresie postpartum și alte afecțiuni grave.

În timpul unei sesiuni, receptorul poate simți sesiuni de căldură sau furnicături, răcoare în anumite zone sau chiar culori în ochiul minții. De asemenea, pot să nu simtă nimic sau chiar să adoarmă, ceea ce este în regulă. Energia Reiki încă funcționează și va continua să le afecteze zilele următoare. Este recomandat sa ramai hidratat dupa o sedinta.

Reiki este o tehnică puternică de vindecare energetică care este practicată de milioane din întreaga lume pentru a crea sentimente de pace și bunăstare pentru corpul fizic și emoțional. Poate servi ca medicament preventiv dacă cineva este sănătos și atât receptorii, cât și practicienii deopotrivă vor beneficia de sesiuni regulate pentru a vă conecta și a simți energia forței vitale universale care se află în interiorul nostru și peste tot în jurul nostru în orice moment.

Numeroase studii arată că practicarea mindfulness-ului este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea mintală și de a elibera stresul. O modalitate excelentă de a intra în practica mindfulness este prin meditație.

Recomandări cheie:

  • Există o varietate de beneficii pentru sănătatea mentală și fizică care pot fi obținute din practicarea atenției prin meditație.
  • Aplicațiile de meditație s-au dovedit a fi instrumente puternice pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze stresul și anxietatea, să-și îmbunătățească starea de spirit, să mărească calitatea somnului și multe altele.
  • În timp ce meditația bazată pe aplicații și realitatea virtuală nu sunt cele mai bune cursuri de acțiune pentru toată lumea, s-a dovedit că ajută mulți oameni să-și îmbunătățească calitatea vieții și productivitatea.

Meditația nu este ceva ușor pentru toată lumea, dar datorită tehnologiei multisenzoriale, s-a dovedit că unele aplicații de meditație de pe piață ajută.

Ce este meditația?

Deși majoritatea oamenilor știu ce este meditația, mulți oameni nu au experimentat-o ​​sau au făcut-o parte de zi cu zi din viața lor. Meditația își are rădăcinile în vechile practici budiste indiene, budiste și taoiste din China care datează din anul 1500 î.Hr. Cuvântul latin pentru meditație înseamnă „a medita”, ceea ce este în esență meditația. Totuși, scopul meditației este de a curăța mintea de orice gânduri intruzive, deoarece oamenii care practică meditația lucrează pentru a observa aceste gânduri pe măsură ce apar și apoi le eliberează.

Cea mai bună poziție sau postură pentru meditație pentru majoritatea oamenilor este să stea cu picioarele încrucișate, dar așezarea în orice poziție confortabilă va fi suficientă. Unii își țin mâinile în forme specifice în funcție de practica lor spirituală și pot chiar fredona sau cânta în mod repetitiv pentru a ajuta la eliberarea minții și pentru a o concentra asupra momentului prezent. Scopul inițial al meditației a fost atingerea unei stări spirituale de iluminare. Cu toate acestea, s-au descoperit numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și fizică din implicarea regulată în această practică – chiar dacă doar pentru cinci minute pe zi.

Meditație multisenzorială imersivă

Meditația multisenzorială implică stimularea a mai mult de unul dintre cele cinci simțuri. Acest termen se referă în mod obișnuit la meditații asistate de tehnologie, cum ar fi meditațiile audiovizuale ghidate care utilizează tehnologie, cum ar fi aplicațiile pentru smartphone. Cele mai multe dintre acestea încorporează atât stimuli audio cât și vizuali. Când ne referim la acest tip de tehnologie care este imersivă, înseamnă că permite persoanei care o folosește să se cufunde complet neurologic în mediul în care sunt transportate, de obicei folosind o cască de realitate virtuală.

Multisenzorială vs meditație tradițională

Meditația tradițională nu se bazează pe tehnologie pentru a ajunge la aceeași stare și beneficii ca și meditația multisenzorială. Meditația multisenzorială nu ar trebui să fie singurul mod în care o persoană meditează, ci un instrument care o ajută să depășească unele dintre luptele pe care le prezintă meditația tradițională pentru prima dată, cum ar fi zgomotele de fond, gândurile de curse etc.

Folosirea aplicațiilor de meditație multisenzorială le face mai ușor pentru oameni să devină mai mult decât ar face-o singuri. Este, de asemenea, un pic ca și cum ai avea un terapeut să te ghideze prin procesul de meditație din palma cuiva sau cu un set cu cască de realitate virtuală. Deși este benefică, această formă de meditație ar trebui folosită numai atunci când meditează în mod tradițional cu dificultate. Nu ar trebui să devină o cârjă sau singurul mod în care o persoană poate medita.

Scopul ar trebui să fie acela de a lua ceea ce se poate învăța din aceste instrumente și de a le aplica la practicile tradiționale de meditație odată ce ai obiceiul de a medita și de a relaxa mintea și de a te concentra asupra prezentului în mod regulat, consecvent.

Contents

Ashwin Parmar