Mít parťáka z posilovny vám může pomoci cítit se v posilovně pohodlněji

Mít parťáka z posilovny vám může pomoci cítit se v posilovně pohodlněji

Podívejte se online, abyste se dozvěděli o funkcích, vybavení a aktivitách tělocvičny. Když budete vědět, co můžete očekávat, budete v situaci více klidní.

Udělejte si prohlídku

Jakmile najdete tělocvičnu, o které si myslíte, že by vám mohla vyhovovat, udělejte si prohlídku zařízení. Většina posiloven nabízí prohlídky pro nové členy nebo ty, kteří se vracejí po přestávce. To vám dá příležitost seznámit se s budovou a lidmi, kteří v ní pracují. Můžete se ptát, dozvědět se o uspořádání tělocvičny a zjistit, kde co je.

Rozebrat to

Pokud se cítíte ohromeni myšlenkou jít do posilovny, zkuste rozdělit tréninky na menší, dosažitelné kroky. Začněte kratšími tréninky a postupně se propracujte nahoru. Pomůže vám to vybudovat sebevědomí a stane se z chození do posilovny zvyk.

Soustřeďte se na sebe

Je snadné mít pocit, že vás v posilovně všichni sledují, ale pravdou je, že většina lidí se soustředí na vlastní cvičení. Pamatujte, že jste tu pro sebe a své vlastní fitness cíle. Soustřeďte se jen na svůj vlastní trénink a snažte se uzavřít svět kolem sebe.

Najděte si parťáka z posilovny

Mít parťáka z posilovny vám může pomoci cítit se v posilovně pohodlněji. Nejen, že vám mohou poskytnout podporu a povzbuzení, ale také vám mohou ukázat nová cvičení a techniky. Zvažte nalezení přítele nebo člena rodiny, který sdílí vaši vášeň, a začněte spolu cvičit.

Úzkost v tělocvičně je běžnou zkušeností, ale nemusí vás brzdit v dosažení vašich fitness cílů. Se správným myšlením a několika užitečnými taktikami je možné porazit svou fobii a s jistotou přijmout zážitek z posilovny. Pamatujte, že je v pořádku pohybovat se svým vlastním tempem a přijímat podporu, když je potřeba. Důležité je jít stále vpřed a nikdy se nevzdávat na své cestě ke zdravějšímu a šťastnějšímu já.

Když přijde řeč na depresi a řešení rostoucích potřeb duševního zdraví po celém světě, člověk často nemyslí na její dopad na podniky ve Spojených státech. Jedna studie dokázala vyčíslit náklady na deprese na podniky v USA jen v roce 2012 a tato čísla se zvýšila pouze o deset let později v důsledku pandemie a různých dalších hrozeb pro společnost. Přečtěte si o dopadech deprese na pracovišti a o tom, jak bojovat s touto rostoucí zdravotní krizí.

Klíčové věci:

  • Nikdo není imunní vůči depresi; každý může mít během svého života epizodu velké deprese.
  • Deprese má velký dopad na celkovou pracovní sílu a stojí společnosti velké sumy peněz, pokud problém neřeší a nepracují na vytváření šťastnějšího a vstřícnějšího pracovního prostředí.
  • Míra deprese neustále stoupá a očekává se, že bude mít mnohem větší dopad, než jak se odráželo ve výzkumu, který byl publikován před více než deseti lety.

Zaměstnavatelé si konečně začínají uvědomovat, jak moc zaměstnanecká deprese stojí jejich podniky. Bohužel však mnoho pracovníků buď v tichosti trpí, nebo se neléčí. Doufejme, že se zaměstnavatelé naučí, jak rozpoznat příznaky deprese, aby mohli svým zaměstnancům poskytnout pomoc, kterou potřebují.

Náklady na pracovní sílu deprese

Dlouho předtím, než COVID-19 způsobil, že mnoho podniků začalo fungovat na dálku, studie zjistila, že sedm procent zaměstnanců ve věku 18–64 let mělo alespoň jednu depresivní epizodu ročně. Tyto míry se od zveřejnění studie v roce 2012 pouze zvýšily a její dopad se rozšířil v celosvětovém měřítku. Před rokem více než deseti lety stála deprese na pracovišti podniky 51 miliard dolarů v důsledku chybějící práce zaměstnanců a 26 miliard dolarů z nákladů na léčbu duševního zdraví. Tato čísla platí pouze pro Spojené státy a v celosvětovém měřítku jsou mnohem větší.

Zmeškané pracovní dny a nižší produktivita

Jiná výzkumná studie zveřejněná v Journal of the American Medical Association zjistila, že podniky s větší pravděpodobností vynaloží dodatečné finanční náklady, když se rozhodnou prověřit své zaměstnance na stavy duševního zdraví a poskytnout možnosti léčby. Navzdory zvýšeným nákladům se to stává nezbytnou praxí pro společnosti, které se skutečně starají o blaho svých zaměstnanců a oceňují je. Protože deprese narůstala tak zrychleným tempem, společnosti jsou nuceny tento problém řešit. Zaměstnanci, kteří trpí depresí, mívají vyšší míru zameškaných pracovních dnů a nižší míru produktivity ve srovnání se zaměstnanci, kteří depresivní epizodu nezažili.

Stigma zaměstnanců hledajících pomoc

Bohužel mnoho zaměstnanců o svých bojích nemluví a neztotožňuje se se svými zaměstnavateli. To je často způsobeno stigmatem obklopujícím duševní zdraví a strachem z jiného zacházení. Dobrou zprávou je, že jak se vyžaduje větší pozornost k řešení problémů s duševním zdravím našeho národa, stigma obklopující duševní choroby se zmenšuje. Přesto mnozí o tom, čím procházejí, nemluví a rozhodnou se bojovat v tichosti.

Smutnou zprávou je, že kdyby promluvili a vyhledali pomoc, měli by alespoň 80% šanci, že zažijí zdravý obrat . Správná terapie s účinnou léčbou by mohla přinést pozitivní výsledky, které by vedly k mnohem menšímu nebo žádnému počtu zameškaných pracovních dnů kvůli problémům s duševním zdravím.

Zvyšování spokojenosti a pohody zaměstnanců

Nikdy není na škodu mít při řízení společnosti na paměti nejlepší zájmy zaměstnanců, protože tým nebo řetězec je jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek. Čím šťastnější a zdravější jsou tedy zaměstnanci, tím lépe podnik poběží. Existují různé způsoby, jak mohou podniky pracovat na poskytování prostředí, které podporuje zdraví a štěstí pro jejich týmy. To je ve světle pandemie trochu složitější, protože mnoho společností má stále zaměstnance pracující z domova nebo hybridním způsobem, kteří do kanceláře přicházejí pouze ad hoc. Nicméně některé způsoby, kterými mohou podniky pomoci podporovat dobré duševní zdraví svých zaměstnanců, zahrnují:

  • Nabízení prohlídek duševního zdraví a poskytování léčby a časných intervencí pro ty, kteří mají varovné signály vyvíjející se stav duševního zdraví.
  • Usnadnění bezpečného, ​​klidného, ​​přívětivého, inkluzivního a pohodlného pracovního prostředí pro všechny. To znamená upřednostňovat diverzitu, rovnost a začlenění, což zaměstnancům umožní ukázat se a pracovat jako své pravé, autentické já beze strachu z diskriminace.
  • Podpora růstu a rozvoje kariéry vašich zaměstnanců nabídkou různých vzdělávacích a rozvojových výhod, mentorských programů atd.
  • Oceňování dovedností, nápadů a talentů, které všichni zaměstnanci přinášejí ke stolu.
  • Kultivace prostředí mezi vedením, které vysoce podporuje jejich týmy bez ostré kritiky, ale s podporou a dovednostmi pro budování týmu.
  • Dobrá komunikace a definované cíle a očekávání, kterým všichni rozumí, aby zaměstnanci věděli, o co se mají snažit, a zároveň mají podporu a zdroje potřebné k dosažení těchto cílů.
  • Výhody a nástroje pro duševní zdraví, jako je Headspace pro zvládání pracovního stresu a úzkosti, dny duševního zdraví a stipendium na duševní zdraví, pokud není zahrnuto v pojištění společnosti.

Známky a příznaky deprese

Je důležité si uvědomit varovné příznaky (červené vlajky), že se zaměstnanec může cítit depresivně nebo mít epizodu velké deprese. Některé příznaky, na které je třeba dávat pozor, zahrnují:

  • Už je nezajímají věci, které je kdysi bavily
  • Sociální stažení nebo sebeizolace
  • Náhlý pokles pracovního výkonu
  • Mluvit o ubližování sobě
  • Zneužívání návykových látek
  • Únava
  • Změny nálady a/nebo podrážděnost
  • Neschopnost se rozhodovat
  • Melancholická nálada
  • Změny stravování a spánku
  • Pláč nebo dlouhodobý smutek
  • Mozková mlha
  • Sebepoškození

Pokud máte podezření, že váš zaměstnanec nebo spolupracovník zažívá depresivní epizodu, je důležité, aby vyhledal pomoc. Je však mnohem silnější, když hledají pomoc, než aby se cítili zahnáni do kouta, aby získali pomoc. Místo toho se k nim zkuste přiblížit a zkontrolovat se u nich. Dejte jim vědět, že jste tu pro ně a podporujete je a že pokud chtějí s někým mluvit, je k dispozici pomoc. Čím dříve může člověk zasáhnout do léčby svých příznaků, tím lepší bude dlouhodobě, protože neléčená deprese může mít dlouhodobé negativní dopady na člověka a jeho život po celá léta a na jeho okolí.

Je dobrou obchodní praxí investovat do duševního zdraví a pohody svých zaměstnanců. Pokud zjistíte, že jeden z členů vašeho týmu bojuje se svým duševním zdravím, dejte mu vědět, že je k dispozici pomoc. Existuje celá řada terapeutů, kteří jsou k dispozici online i osobně, aby pomohli vašemu zaměstnanci vrátit se do stavu mysli a pohody, kdy si každý den užívají a přicházejí do práce jako nejlepší.

Velké depresivní poruchy představují významný zdravotní problém pro dospívající (ve věku 12 až 17 let). Nedávné studie naznačují, že může existovat souvislost mezi sníženou úzkostí a depresí u těch, kteří jsou více fyzicky aktivní a začleňují do svého každodenního života nízkou až střední míru cvičení.

Klíčové věci:

  • Výzkum naznačuje, že může existovat korelace mezi zvýšenou mírou deprese a klesající mírou fyzické aktivity.
  • Při fyzické aktivitě se uvolňují endorfiny, které pomáhají zmírňovat příznaky deprese a úzkosti.
  • Zahrnutí aktivity do každodenního života dospívajících má několik dalších výhod, které mohou podpořit lepší duševní zdraví, jako je zdravý vzhled těla, lepší spánek a mnoho dalšího.
  • Může být snadné (a zábavné) začlenit umírněnou aktivitu do každodenního života dospívajících.

Míra deprese u dospívajících

Za posledních deset let vzrostl počet závažných depresivních poruch mezi dospívajícími o více než 7,7 % a v průběhu let si udržoval průměrný nárůst. Tento problém veřejného zdraví nutí lékaře, kteří hledají hmatatelné způsoby, jak porozumět rostoucímu trendu deprese dospívajících.

Výzkum naznačuje, že u těch, kteří začleňují fyzickou aktivitu do svého každodenního života, klesá míra deprese. Stejné studie však ukazují rostoucí množství nedostatečného pohybu mezi adolescenty .

Pro více informací navštivte glucofort official

Contents

Ashwin Parmar